Любителеві домашнього консервування / А. С. Жвалевський та ін. (1972) [djvu]
Мова: українська Опис:Дана книжка познайомить читачів з найпростішими способами консервування і зберігання різноманітних продуктів з плодів, овочів, м’яса і риби в домашніх умовах. Наведені рецепти консервування практично допоможуть нашим любителям домашнього консервування в розширенні асортименту смачних і поживних консервів. Рекомендації щодо використання спеціальних пристроїв для обчищання, нарізування, варіння, стерилізації та закатування набагато полегшать і прискорять процес приготування консервів.ЗмістПередмова...3 Біологічна цінність і значення плодів, овочів, м’яса і риби в харчуванні людини…5 Причини псування харчових продуктів…8 Способи зберігання і консервування плодів і овочів…9 Підготовка сировини до консервування…11 Тара, яка застосовується під час консервування, її підготовка і наповнення…18 Стерилізація консервів…20 Герметизація скляної консервної тари. Відновлення жерстяних кришок для повторного застосування…24 Овочеві натуральні консерви…28 Сік томатний…28 Томати у томатному соку…29 Томат-пюре…29 Томати червоні подрібнені 30 Перець печений…30 Перець у томатному соку…31 Перець у томатному пюре (Лечо)…31 Перець солодкий натуральний…31 Пюре з солодкого перцю…32 Соуси…32 Соус овочевий…32 Соус Кримський…33 Соус Домашній…34 Соус томатний з прянощами…34 Овочеві заготівлі (напівфабрикати)…36 Баклажани печені…36 і заготівля для зелених борщів…36 Зелень (кріп, петрушка, селера), консервована сухим Засолом…37 Овочеві маринади…37 Огірки свіжі консервовані…39 Огірки малосольні стерилізовані…40 Огірки консервовані без стерилізації…41 Томати із зеленню по-мелітопольська…41 Огірки і томати консервовані…42 Патисони консервовані…43 Кабачки мариновані…44 Кабачки, консервовані по-мелітопольськи…44 Огірки свіжі мариновані…45 Томати свіжі консервовані…46 Буряки мариновані…46 Буряки в хріном…47 Цибуля маринована…48 Капуста червоноголовкова маринована…49 Перець солодкий маринований…49 Перець печений в оцтом…49 Овочева суміш у маринаді…50. Овочі мелені в оцті…51 Маринад «Осінь»…51 Овочі солоні і квашені. Фрукти мочені…52 Квашення капусти…53 Капуста шаткована в яблуками…54 Капуста квашена головками…54 Капуста «Провансаль»…54 Капуста квашена стерилізована…55 Морква або буряки квашені…55 Огірки солоні…56 Огірки прискореного засолу…56 Кабачки або патисони солоні…57 Томати солоні…57 Баклажани фаршировані квашені…58 Перець салатний фарширований квашений…59 Перець салатний солоний…59 Буряки солоні…60 Соління із смажених баклажанів і салатного перцю…60 Соління кавунів…61 Мочіння фруктів і ягід…62 Овочеві закусочні консерви…63 Баклажани, фаршировані овочевим фаршем або овочевим фаршем і рисом, у томатному соусі…63 Соте в баклажанів…65 Баклажани, нарізані кружальцями, в томатному соусі…65 Баклажани по-болгарськи…66 Баклажани в картоплею у томатному соусі…66 Баклажани, нарізані кружальцями, в салатним перцем у томатному соусі…67 Баклажани по-грузинськи…68 Ікра баклажанна…69 Ікра баклажанна по-черкаськи…69 Ікра баклажанна домашня…70 Баклажани з цибулею…71 Кабачки по-українськи…72 Ікра кабачкова домашня…72 Ікра кабачкова любительська…73 Перець, фарширований овочевим фаршем або овочевим фаршем і рисом…73 Перець солодкий, фарширований овочевим фаршем, в за- ливці…74 Гогошари в томатному соусі…75 Закуска овочева…75 Токана овочева…76 Рагу в овочів…76 Томати, фаршировані овочевою сумішшю або овочевою сумішшю і рисом…77 Голубці, фаршировані овочевою сумішшю або овочевою . сумішшю і рисом…78 Салати і вінегрети…79 Салат Український…79 Салат Дунайський…80 Салат Білоцерківський…80 Салат Донський…81 Салат Кубанський…82 Салат із свіжих огірків…82 Салат із буряків з цибулею…83 Салат Сумський…83 Компоти фруктові та ягідні…84 Компот з черешень…85 Компот з вишень…85 Компот з абрикосів…86 Компот з персиків…86 Компот із слив…87 Компот в тушкованих слив (по-болгарськи)…87 Компот з обчищених слив…88 Сливи домашні тушковані…88 Компот із слив (по-болгарськи)…88 Компот з терну…89 Компот в аличі…89 Компот з кизилу…89 Компот в айви…89 Компот в груш…90 Компот з яблук…90 Компот з суниць (полуниць)…91 Компот з малини…91 Компот з ожини…92 Компот з чорної смородини…92 Компот з порічок…92 Компот з чорниць…92 Компот з горобини…93 Компот в шипшини…93 Компот з винограду…93 Компот «Асорті»…93 Компоти для діабетиків…94 Компоти на сорбіті або ксиліті…95 Компот із заливкою в плодових і ягідних соків…95 Компот з плодів у власному соку…95 Фруктові натуральні консерви…96 Вишні натуральні…96 Черешні натуральні…96 Абрикоси натуральні…96 Сливи натуральні…96 Персики натуральні половинками…97 Яблука натуральні…97 Груші натуральні…97 Айва натуральна…97 Журавлина, суниці, брусниці, ожина, чорниці натуральні…98 Агрус, порічки і чорна смородина натуральні…98 Фрукти у фруктовому соку…98 Вишні у вишневому соку…98 Сливи у сливовому соку…99 Виноград у виноградному соку…99 Фруктові маринади…99 Вишні мариновані…100 Сливи мариновані… 100 Яблука мариновані…100 Груші мариновані…101 Виноград маринований…101 Смородина маринована…102 Агрус маринований…102 Персики мариновані…102 Маринад «Асорті»…103 Фрукти в сиропі…103 Абрикоси в сиропі…104 Сливи в сиропі…104 Вишні в сиропі…104 Ягоди в сиропі…104 Фруктові делікатеси…105 П’яні персики…105 П’яні вишні, черешні, сливи…105 Фруктові заготівлі…105 Заготівля з слив для джему і повидла…105 Начинка для пирогів…106 Ягоди з цукром…106 Фруктове пюре…107 Варення…107 Варення з полуниць, суниць, ожини і малини…109 Варення з чорної смородини…109 Варення з агрусу…109 Варення з вишень, черешень і винограду…110 Варення в абрикосів і слив…110 Варення з аличі і ткемалі…111 Варення в персиків…112 Варення з яблук і груш…112 Варення з айви…113 Варення з райських яблук…114 Варення з кизилу…114 Варення із зелених волоських горіхів…114 Варення з апельсинів…114 Варення в апельсинових шкірочок…115 Варення з лимонів…115 Варення з мандаринів…115 Варення з дині…116 Варення з трояндових пелюсток…116 Сиропи…117 Сироп з полуниць (суниць)…117 Сироп з малини…117 Сироп з винограду…117 Сироп з кизилу…118 Сироп з лимона…118 Джем…118 Джем полуничний…119 Джем малиновий…119 Джем чорносмородиновий…119 Джем вишневий…119 Джем сливовий…120 Джем яблучний і айвовий…120 Повидло…120 Повидло із слив, абрикосів і персиків…121 Повидло з яблук і груш…121 Мармелад…121 Мармелад з полуниць (суниць)…122 Мармелад з малини…122 Мармелад з агрусу…122 Мармелад з чорниць …122 Мармелад з шипшини…122 Мармелад з черешень…123 Мармелад в вишень…123 Мармелад з абрикосів…123 Мармелад із слив…124 Мармелад в кизилу…125 Мармелад з груш…125 Мармелад з айви…125 Мармелад в апельсинів…125 Мармелад з лимонів…125 Желе…126 Желе в порічок і чорної смородини…127 Желе в винограду…127 Желе з малини…127 Желе в журавлини і горобини…127 Желе в агрусу…128 Желе з вишень…128 Желе з кизилу…128 Желе в яблук і айви…128 Желе в абрикосів…128 Желе з лимонів…129 Желе з апельсинів… 129 Фруктові соки…129 Яблучний сік 132 Виноградний сік…133 Абрикосовий сік…133 Вишневий сік…134 Ягідні соки…134 Фруктові кваси…134 Квас із полуниць…135 Квас із малини, ожини, ■чорниць і чорної смородини…135 Квас з вишень…135 Квас з лимона…136 Фруктові приправи і соуси…136 Приправа бруснично-яблучна…136 Приправа журавлинно-яблучна…136 Приправа з брусниць і яблук…136 Приправа з ревеню…137 Сацибелі…137 Гострий гранатовий сік…137 Приготування заготівель і овочевих консервів за угорськими рецептурами…138 Перець в олії…138 Зимовий салат з перцю…138 Соус Лечо…139 Перець консервований…139 Перець фарширований…139 Маринований перець, фарширований білоголовковою капустою…139 Салат яєчний…139 Запіканка з перцю…140 Томатовидний перець, фарширований по-угорськи…140 Дювече…140 Перець, фарширований грибами…140 Приготування консервів і заготівель за болгарськими рецептурами…141 Овочеві консерви…141 Кйопоолу (баклажанна ікра)…141 Імамбаялди…142 Гювеч (овочеве рагу)…143 Паприкаш…144 Лютениця…145 Салат «Букет»…146 Баклажани фаршировані…146 Туршії (квашені, солені овочі і плоди)…148 Часник квашений (головки часнику)…150 Виноградне листя солене…151 Гострий стручковий перець солений…151 Соління в і печеного гострого стручкового білого перцю…151 Соління з цвітної капусти…152 Соління з моркви…152 Туршія з груш…153 Гроновиця (мочений виноград)…153 Консервування грибів…154 Стерилізовані натуральні гриби…154 Стерилізовані мариновані гриби…155 Стерилізована грибна ікра…156 Стерилізований салат з грибів…156 Стерилізовані гриби в томатному соусі…157 Тушковані стерилізовані гриби…157 Туршія з грибів…157 Мариновані гриби…158 Солені гриби…158 Продукти з риби…159 Солений короп…159 Чорноморські оселедці солені…159 Пеламіда солена…160 Скумбрія солена…160 Камса (кілька) солена…160 Риба маринована…161 Верховодка сушена…161 Маринована верховодка в олії…162 Короп баток…162 Чирус (сушена скумбрія)…162 Риба копчена…162 Гарози…163 Ікра…163 Приготування кулінарних виробів з м’яса…163 Ліверні ковбаси і паштети…163 Ліверна ковбаса з печінки…164 Ліверна ковбаса з легенями…164 Ліверна ковбаса з ізюмом…164 Ліверна ковбаса з цибулею…165 Ліверна ковбаса делікатесна…165 Ліверна ковбаса гусяча…165 Ліверна ковбаса по-голландськи…166 Паштет страсбурзький з гусячої печінки…166 Паштет по-італійськи…166 Масло з м’яса…167 Масло язикове…167 Масло шинкове…167 Масло з печінки…167 Масло в кісткового мозку…168 Сало паприковане…168 Консервування яєць…168 Консервування яєць у розчинах…168 Консервування яєць покриттям їх шаром жиру…170 Зберігання яєць вміщенням їх у нейтральне середовище…171 Приготування фруктових консервів за чехословацькими рецептурами…171 Плодово-ягідні цукати…171 Цукати з апельсинових і лимонних шкірок…172 Цукати з абрикосів…173 Цукаті з гарбуза…173 Цукати із велених томатів…173 Цукати з волоських горіхів…174 Цукати з ягід…174 Плодово-ягідні пасти, сири і клевели…174 Плодово-ягідні пасти і сири…174 Паста з яблук або груш…175 Паста з абрикосів і персиків…176 Паста з слив…176 Паста д черешень і вишень…176 Сир з айви…176 Пасти і сири з інших видів плодів і ягід…177 Плодово-ягідні клевели…177 Клевели із слив…177 Клевели з різних, плодів і ягід…178 Сушіння плодів, ягід і овочів…178 Яблука сушені…179 Груші сушені…179 Черешні і вишні сушені…179 Сливи сушені…179 Абрикоси і персики сушені…179 Виноград сушений…179 Зелень сушена…180 Селера і петрушка сушені…180 Зберігання консервів…180 Література…182 Автор: Анатолій Сергійович Жвалевський, Зоя Петрівна Камнєва, Любов Іванівна Марчук, Микола Іванович Федотов, Джан Йосипович Хенкін Місце видання: Київ Видавництво: Техніка Формат: djvu Кількість сторінок: 192 Джерело: rutracker: сканування та обробка - DjVu-Master Особиста оцінка: 10 - без сумнівів рекомендую всім
|