У книжці викладено вимоги до умов вирощування, способи розмноження, агротехніку у відкритому і закритому грунті щавлю, ревеню, спаржі, артишоку, естрагону, ароматичних і пряних культур. Показано біохімічний склад, поживну цінність цих овочів. Рекомендовано заходи боротьби з шкідниками і хворобами. Висвітлено збирання, пакування і транспортування врожаю, а також насінництво цих культур.
Розкрито досвід передових господарств. Розрахована на керівників колгоспів і радгоспів агрономів і бригадирів. Буде корисною овочівникам-любителям.Зміст
Вступ …3
Багаторічні овочеві культури …4
Щавель…4
Ревінь…12
Спаржа…19
Артишок…29
Цибуля-батун…34
Цибуля-різанець…38
Цибуля-слизун…42
Цибуля багатоярусна…46
Топінамбур (земляна груша)…51
Ароматичні та пряні культури…55
Гравілат міський…55
Гісоп звичайний…57
Майоран…60
Меліса лимонна…63
М'ята перцева…66
Розмарин…70
Полин лимонний…73
Любисток…75
Рута…78
Фенхель…81
Чебрець зимовий…83
Естрагон…86
Хрін…89
Катран…93
Боротьба з шкідниками та хворобами…99
Бібліографічний список…116