Вольфганг Шивельбуш. Смаки раю. Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів (2016) [fb2]
Мова: українська Опис:Книжка знаного німецького історика науки та культури Вольфґанґа Шивельбуша присвячена не так історії найвідоміших і найуживаніших спецій, як-от перець, чай, кава, тютюн тощо, як тому впливові цих засобів насолоди, який вони справляли протягом віків, починаючи від доби Середньовіччя, на загальний поступ людства, тому особливому місцю, яке вони посідали в культурному й економічному житті Європейського континенту. Автор зводить докупи величезну кількість фактів, подеколи зовсім невідомих, аби розгорнути цікаву історію завезених і створених в Європі «речовин насолоди», аби покликати у мандрівку хмільними середньовічними трапезними залами, першими кав’ярнями часів Реформації, будуарами іспанської аристократії, де ранками чути запах гарячого шоколаду, німецькими шинками та англійськими джин-барами, опіумними притонами та багатьма іншими місцями, де люди, збираючись, уживали ці привабливі зілля та трунки. Для широкого кола читачів, що цікавляться глобальними питаннями розвитку людства. Автор: Вольфганг Шивельбуш Переклад: Юрко Прохасько, Тарас Цимбал Місце видання: Київ Видавництво: Ніка-Центр, Видавництво Анетти Антоненко Формат: fb2 Кількість сторінок: 256 с. Джерело: мережа Особиста оцінка: 0 - не читав
|